cva-jongeren

Sunday, November 19, 2006

VERSLAG NAJAARSDAG 2006:



Annette 'After Work'?



In deze post vindt je een beknopt verslag van de najaarsdag (18 november 2006) van de Werkgroep Jongeren van "Samen Verder".

Het thema van de dag was 'CVA en vermoeidheid'.
Tegen de 50 deelnemers, uit alle delen van het land, waren naar de Hartenark in Bilthoven getrokken om over dit thema geinformeerd te worden.
In de ochtend kregen zij een presentatie van Annette Elsinga, zie ook de foto boven, als ergotherapeute verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC). Allereeerst kregen wij een samenvatting van een onderzoek gedaan naar de relatie CVA en gezondheid in het Utrechts revalidatiecentrum 'De Hoogstraat'. Daarna kwam zij met inzichten en tips uit haar eigen werkervaring. Daar heb ik persoonlijk veel van geleerd, met name de tips over energiemanagement vond ik waardevol: plan je rustmomenten en houdt je daar strikt aan. Ik heb dat vandaag meteen in de praktijk gebracht.
De powerpointpresentatie van Annette is hier te downloaden:
In de middagpauze kon geluncht worden, een boswandeling gemaakt worden of gekeken worden naar een foto-impressie van het watersportweekeinde van 16-18 juni 2006 (binnenkort zal een selectie van deze foto's in deze weblog gepubliceerd worden). Tijdens die presentatie kon men zich opgeven als belangstellende voor een nieuw watersportweekeinde in de zomer van 2008. Mensen , die niet aanwezig waren op de presentatie, en toch op de hoogte gehouden willen worden van de ontwikkeling hieromheen.kunnen zich aanmelden per e-mail: cvajongeren@yahoo.com.

Na de pauze werd het gezelschap gesplitst in vier groepen en kon men uitgebreid van gedachten wisselen met lotgenoten over ervaringen op het terrein van vermoeidheid; tevens werden tips op dit gebied uitgewisseld; de beste tip van iedere groep werden op de afsluitende bijeenkomst openbaar gemaakt, zo zag het lijstje met 'gouden tips' eruit:


  • Leuke dingen doen.

  • blanco periode inbouwen.

  • rust en een boek erbij.

  • Chocolade taart en/of sex.

Mocht je als lezer nog meer goede tips weten of wil je bijdragen aan/commentaar leveren op deze weblog, dan kan via de optie 'comments' (het potloodje); of je stuurt een e-mail naar bovenstaand adres.

Totaal kapot tuimelde ik 's avonds in mijn bed. Maar toch overheerste een gevoel van tevredenheid over een gezellige,informatieve en vooral inspirerende dag. en jullie?


Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home